Téliesítés

2010.12.12. 16:00

Az idei tél olyan későn érkezett, teljesen elandalított a kellemes novemberi idő, megvettük a téli fagyvédelemhez a jópár zsák mulcsot, jutazsákot, és itt meg is akadt a folyamat. Aztán hirtelen jött a hideg és nem lehetett tovább húzni-halasztani a téliesítést. Először is minden növény kapott egy jó adag kupac mulcsot a tövéhez. Ettől a kép, olyan lett, mintha betámadták volna a kertet a vakondokok. Aztán azokra, akik tavaly nem bírták a kiképzést (füge, gránátalmák, selyemakác) még extra fóliaborítás is került. Pár perc alatt annyi és akkora vattacukor lett a kertben, hogy megtestesítette minden édesszájú álmát.  A végére tényleg úgy nézett ki a kert, mintha a Teletubbies felvételére készülnénk. Némileg rombolja a végső, sommázni való eredményt, hogy  a fóliaborítás kerek egy hétig tarott ki, egészen addig, míg nem volt az a hatalmas vihar. Egy kivételével mindegyiket letépte, csak a szárakon lévők maradtak meg. Jutazsákot a konténeresek kaptak, természetesen a karácsonyi hangulatnak megfelelőt, lefotóztam még a téliesítés elején, mikor még nem gémberedtek el az ujjaim, és ezekkel a képekkel kívánok mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel a kertünket igyekeztünk madárbaráttá tenni, hogy ne nyafogjon a csőrük, kaptak mindenféle eleséget. Aztán persze csináltam róluk pár képet lakoma közben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedo.blog.hu/api/trackback/id/tr582511049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása