Milyen kertem legyen?

2011.01.31. 00:00

Milyen legyen a kert?

Mikor először gondolkodtam el azon, hogy milyen kertet is szeretnék, rögtön egy japán kert lebegett be a képzeletbeli látóterembe, természetesen formafákkal, bambuszokkal, sziklákkal, patakkal, csobogóval, ahogy kell. Aztán jött a felismerés, hogy nekem a vidéki angliai kert is tetszik rózsákkal, meg a mediterrán jellegű kert levendulával, és a francia kert is a szimmetrikus formáival. Dilemma.

Oké, hát mégis legyen magyaros. De mi is számít annak? Az egy nagy fenyő a ház elé az előkertben, körbevéve piros tulipánnal, meg sárga nárcisszal? Tujasor végig a kerítés mentén? Orgonabokor nőszirom és árnyékliliom? Nem, ez valahogy nem az igazi …. Miért kellene megállni, miért kellene alkalmazkodni és határt szabni? Ha régebben is lehetett volna könnyen hozzájutni olyan fantasztikus klemátiszokhoz és rózsákhoz mint most, akkor tuti ültettek volna az őseink is.

És egyébként is szerintem az eklektikus igen is tud harmonikus lenni. Most a lakberendezés is arról szól, hogy próbáljuk meg keverni a stílusokat, és ebben megtalálni a harmóniát, mert így érdekes, látványos és izgalmas dolog születhet. Úgyhogy nincs kompromisszum, minden jöhet, ami tetszik és kész, menet közben kiderül mennyire válik be, mennyire illenek össze…Ideológiám, hogy a magyar nép is sokszínű, sok gént magunkba olvasztottunk az idők során, a kertünk is tükrözheti ugyanezt.

Azért orgona és tiszafa az kell :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedo.blog.hu/api/trackback/id/tr392628171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hobbikertesz · http://hobbikertesz.wordpress.com 2011.01.31. 18:51:19

Teljesen egyetértek!
A diszkrimináció a kertben sem megengedett. Japán, angol, magyar, minden jöhet, csak kellemes hangulatot árasszon!
süti beállítások módosítása