Madridi kertek

2011.05.23. 17:22

Viszonylag régen írtam már a blogba, ebbe a lustaságon kívül bejátszott egy áprilisi madridi út is. Minő meglepetés, az első utunk a Botanikus kertbe (Jardín Botánico) majd utána a Retiro parkba vezetett. A nyelvi nehézségek leküzdése után (a spanyolok is tudják, hogy az övék egy világnyelv, akkor meg minek strapálják magukat), semmi sem állíthatott meg minket, hogy bevessük magunkat Madrid gyönyörű kertjeibe. A spanyolok mázlisták, kb. egy hónappal járnak előrébb, mint mi (természetesen az időjárást tekintve), azaz ott már javában virágba borultak a jezsámenek és a rózsák százai, mikor nálunk még épphogy csak álmosan kamilláztak a bimbócskák.

És amit most láttam először élőben, egy kültéri növényfal, igazi függőleges kert Patric Blanc alkotása a maga 24 méterével elégé lenyűgöző hatást kelt. Ilyen is lehet egy tűzfal.A Caixa Forum lebegő tégla-rozsdás acéllemez épülete mellette a tökéletes ellentét. (Egyébként aki Madridba tart fontos infó, hogy utunk során ebben az épületben volt a legjobb mosdó, egyszerűen tökéletes és ingyenes.)

 

 

 Most jöjjön pár fotó ízelítőnek és kedvcsinálónak először a Botanikus kertből:

 

És még a veteményes is milyen jól néz ki:

A 120 hektáros Parque del Retiro  igazi közpark. Van itt csónakázó tó, rózsakert, egy kristálypalota, vízesések, szobrok tömkelege, és persze zenészek, árusok, művészek, és rengeteg városlakó és turista. Itt a bejárathoz közeli részt fotóztuk, a kedvenc fáinkkal :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedo.blog.hu/api/trackback/id/tr382926525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

online fogadas · http://sportfogadasok.org 2012.04.12. 09:20:55

Nagon szepek a fotok, igazi mestermunka
süti beállítások módosítása